Dr Kosmos

Idag (lördag då) har det varit en helsjuk dag!
Jag och Julia åkte till Göteborg för att shoppa. Det var ju lön igår... ;)
När vi kom dit så lämnade vi tillbaka ett par byxor som Julia inte ville ha. Efter det gick vi till den nya Vero Moda-butiken som ligger mitt emot McDonalds vid utgången mot Brunnsparken i Nordstan. Där hittade vi dagens fynd kan man väl säga. Jag hittade två skjortor.
När vi väl var färdiga inne på Vero Moda gick vi ut i Brunnsparken och tog första bästa spårvagn mot Korsvägen och Universeum. Vi hade fått för oss att det var SM i minne där idag så vi hoppades på gratis inträde. Vilket det såklart inte var. Jag vet inte heller om det var SM i minne där idag heller... Utanför entrén till Universeum fanns en fotoutställning som vi inspekterade. Plötsligt så ser vi en person. Det måste ha varit han som var Dr Kosmos på TV när vi var små. Så himla likt. Julia tyckte sig höra att hans röst var precis instämmande med vad hon mindes av bolibompa. Vi vågade dock aldrig gå fram och fråga om det var han. Vi följde efter honom och hans vän till Liseberg på ett lagom avstånd men det var ju inte gratis inträde på Liseberg heller så vi gav upp vårt spioneri...
Vi begav oss istället till Svenska Mässan och kom på att det är Bokmässan i helgen! Oj, så trevligt tänkte vi och gick in för att återigen kolla ifall man kunde gå in gratis, vi är ju under 15... Hallåå!? Men inte heller där kunde vi komma in på ett bra sätt. Vi fick helt enkelt gå med snopna miner därifrån. MEN! Nu händer det som aldrig händer! Vi råkar stöta ihop med Julias kusin och hennes kompis som såklart har 10 fribiljetter till bokmässan ifall vi var intresserade. Självklart ville vi gå in och komma författare, så vi fick varsin biljett! Tack Johannas kompis med det röda läppstiftet!
Innan vi gick tillbaka till Svenska Mässan tog vi oss till MAX och åt. Jag vet, men jag hade aldrig ätit där förut och det är ju ett ganska ekonomiskt sätt att få mat i magen på.
När vi efter någon timma kom tillbaka gick vi in och trängdes med alla miljoner människor. Vi såg Mark Levengood och Jonas Gardell, dock inte tillsammans, och en massa andra författare. Jag köpte t ex tre böcker av Martina Haag (fast inte hennes böcker). Hela tiden inne på mässan gick jag och letade efter en bok som jag bara hittade på ljudbok - Emma, Mias dotter. Tråkigt att jag inte hittade den i pocket tyckte jag och gick därifrån lite less med tanke på att jag hade fått jätteont i fötterna utan att få med mig den bok jag har längtat efter att köpa sedan i julas.
När vi kom tillbaka till centralen gick vi en sista gång in på Pocket Shop, och där står ju boken! En himmel öppnades och sköljde igenom mig av lycka. Kanske inte, men glad blev jag eftersom min dag nu blev fullbordad!
Julia, Bokmässan, Dr Kosmos och Vero Moda! Tack för mig.
Och en bild från Ljus i Alingsås-invigningen igår kväll! :)

Kommentarer
N säger:

Haha!! låter som en underbar dag!!! men vi ska fortfarande prata hörru!! :) pussilurar!

2009-09-27 @ 06:09:43
Blogg: http://peacefactory.blogg.se/
Julis säger:

men johanna då. doktor kosmos gick på lattjo lajban! puss på att jag fick en så fin dag med dig!

2009-09-27 @ 11:02:19

Lämna ditt spår:

Ditt namn:
Kommer du tillbaka?
Din mail: (bara jag ser)

Din blogg jag kan besöka:

Ordet är fritt:

Trackback